27. april 2010

Pannekakehuset i Bærums verk

Med jamne mellomrom reiser eg og mannen til Pannekakehuset i Bærums verk for å eta pannjkak. Dette er kanskje ikkje pannekaker som nordmenn er vande med, for her får du pannekaker med all slags fyllmasse – alt frå kylling til chili con carne. I Nederland er desse pannekakene tradisjonell kost. Det er nederlendarar som driv staden, så pannekakene er i dei tryggaste hender. I helga kjøpte vi begge "Den flyvende hollender", og denne pannekaka består av sprøsteikt bacon, skinke, paprika, ferske sjampinjongar og lauk. Og prikken over i-en, som alltid: sirup! Kombinasjonen av det salte fyllet og den søte sirupen er heilt himmelsk! Noko som var nytt på menyen sidan sist vi var der, var at du fekk ei lita skål med salat til å tømma over pannekaka. Det tykte eg var heilt overflødig. Tomaten smakte ikkje godt saman med sirupen. Men så veit eg det til ein annan gong.

Pannekaka er diger og tjukk og mettar skikkeleg, så det er aldri plass til dessertpannekake etterpå. Eg skulle veldig gjerne ha testa ut dessertpannekakene òg, særleg pannekaka med mangosorbet. Nam.

Det beste av alt med Pannekakehuset, i tillegg til at pannekakene er kjempegode, er at dei lagar både glutenfrie, eggefrie og mjølkefrie pannekaker, for dei som ikkje toler ein eller fleire av desse ingrediensane.

No skal det seiast at eg har laga pannekaker a la Pannekakehuset heime, og at dei smakar minst like godt som Pannekakehuset sine. Forskjellen er at eg steikjer mange tynne pannekaker i staden for ei tjukk ei, og at eg steikjer fyllmassa for seg sjølv, slik at alle kan forsyna seg av dette som dei vil. Men altså: Bur du i nærleiken av Bærums verk: besøk Pannekakehuset! Det er eit must for alle som har ungar, i alle fall! (Dei har ein artig barnemeny). Gå hit og studer den spanande menyen!

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Nå er det jammen lenge siden jeg har spist der! kjempe gode pannekaer, ingen tvil om det :O)

Gos helg!

Ragnhild sa...

Jepp, dei er ein stor favoritt!:-) God helg!