12. april 2009

Før i tida

Før i tida hadde folk tid til å sitja ein heil søndag i solveggen saman med gode vener, over piknik-korger og kaffikoppar. Damene gjekk i kvardagslege kjolar, mannfolka hadde skjorter og ungane leikte seg med det som var å finna rundt dei. Kvifor er det ikkje slik lenger? (Ja, eg etterlyser Kvardagskjolen!)

Til inspirasjon: bilete som pappa knipsa av naboane (tantene, onklane og søskenbarna mine) utanfor huset heime ein gong på 60-talet.

Og med det skal eg halda fram søndagsarbeidet framfor data'n med utsikt til verandaen som har vore mest brukt til klestørk. Dei førre eigarane sa at dei hadde hatt eit festleg lag med 17 menneske samla der ute på ein gong. Hm. Eg trur rett og slett vi må byrja med å kjøpa oss fleire klappstolar!

3 kommentarer:

Agnete sa...

Fin start :)
Og liker begrepet "hverdagskjole"!

ragnhilda sa...

Ja, vi får sjå om fleire stolar gjer susen:-)

Eg trudde dei hadde kvardagskjole på seg, men nei, det var nok søndagskjole. Dette skriv i alle fall mamma: "Biletet var nok teke på ein søndag, etter middag, og damene hadde søndagskjolen på. Dersom dei ikkje hadde langbukse, då. Dei pynta seg meir til helga den gongen, det var nesten litt umoralsk å ikkje ta på seg søndagsklede."

Uansett: eg er for meir bruk av kjole - både til kvardags og fest. (Men særleg til kvardags)

Kort og Søm sa...

Hei,
ang det å dyrke mais, der har jeg hatt hell og litt mindre hell. De jeg dyrket i fjor ble det ikke noe av, men det tror jeg kommer av litt lite vann og litt dårlig jord. Men tidligere år har jeg dyrket det med større hell! Uannsett er det en ganske dekorativ og en litt stor plante, som er fin å se på om ikke annet!
Hilsen Fredrikke :o)