4. august 2011

På bærblukking i Bærum

Eitt heitt tips no i desse bærtider, dersom du ikkje har hage med bærbusker, er å reisa til ein gard der det er sjølvplukk av bær. Du kan sjølvsagt kjøpa bær i butikken også, men det å plukka sine eigne bær er hakket meir stas. Ferskare bær får du ikkje! Dessutan er det ein fin aktivitet å ta med ungane på. Eg gler meg til eg kan ta med Tryggve på bærplukking! Uansett, i går reiste eg og Eva Marie på sjølvplukk av bær i Bærum. Nærare sagt til Vestre Frogner gård.På garden dyrkar dei jordbær, bringebær, solbær, rips, kirsebær, eple, pærer og plommer, og alt er til sjølvplukk! Ein kan også bestilla og få andre til å plukka for seg. Her var det kilometervis med bringebærrankar. For ein rikdom!

Vi plukka bringebær. Fleire kilo.Og solbær. Også fleire kilo. Vi lånte sånn beredings til å plukka solbæra oppi. Veit ikkje om det er mogleg å sjå det, men bæra var gigantiske!
Vi plukka og plukka, drakk kaffi og vatn og åt eit par bær ... Det skulle definitivt ha vore fleire der og plukka, for mange av bringebæra var overmodne.Det er rart, men med ein gong bær hamnar på kjøkkenbenken, kjennest dei ikkje like søte ut som i bæråkeren. Men eg lèt meg ikkje lura. Eg brukar minimalt med tilsetjing av søtsmak når eg lagar syltetøy. Eg likar bærsmaken, ikkje sukkersmaken. Då eg rørte bringebærsyltetøyet, brukte eg berre fruktose og sukrin. I solbærsyltetøyet kokte eg inn litt sukker i tillegg til fruktose og sukrin. Og eg smakar meg fram til eg er nøgd.

Resultatet av tre timar med bærjakt:
2 beger med solbær naturell (til smoothie og sånn)
2 beger med bringebær naturell (til smoothie og sånn)
5 glas med solbærsyltetøy
3 beger med rørt bringebærsyltetøy

Og så kjøpte eg ei flaske med heimelaga eplesaft (utan sukker), som smakte fantastisk!

Bringebærsyltetøy som prøver å gå i eitt med omgjevnadene for å ikkje bli oppdaga. Umogleg! Moms!3 kommentarer:

Eva Marie sa...

Du tok ikkje med biletet der eg står i berre trusa og plukkar. Skuffande!

Heidi / I'm with Leia sa...

Åh så fantastisk - det er jo rene drømmen - dit skla jeg til neste år!!

Ragnhild sa...

Nei, Eva Marie, eg gjorde ikkje det, gitt. Merkeleg;-)

Heidi: Ja, det må du! Heilt fantastisk!