4. februar 2011

Kokebokfavoritt!

Denne boka har blitt stor favoritt i heimen:

Når ein ser omslaget, skulle ein kanskje ikkje tru at boka inneheld noko av den mest spenstige, enkle, sunne, gode maten eg har vore borti på lenge, og at boka inneheld fargerike og artige foto. Men det det gjer ho altså. Eg og mannen i huset kallar berre boka "Blitzkokeboka", og det er fordi det er Blitz som har gjeve henne ut. Rettane i boka kan ein få servert på Blitzhuset, så dersom du bur i Oslo, kan du jo stikka innom der og prøvesmaka. Alle rettane i boka er veganrettar, dvs. at dei ikkje inneheld kjøt, fisk eller meieriprodukt. Eg er ikkje veganar, men boka passar for alle som er glade i mat, rett og slett. Lat oss sjå på den artige innhaldslista:
 
Vi har laga mange av suppene i boka, og dei er så utruleg enkle, med få råvarer og enkel framgangsmåte. Eg veit ikkje kor mange gonger tidlegare eg har prøvd å få til gulrotsuppe som smakar noko som helst. I denne boka er det oppskrift på gulrotsuppe som smakar heilt fantastisk. Eg trur løyndomen ligg i soltørka tomat og kvitlauk. Elles er det mange fine oppskrifter med bønner, linser og grønsaker, og det er jo noko som alle har godt av å eta meir av, anten ein er veganar eller ikkje. Det ligg kjærleik bak kvar ei oppskrift, og det er nok difor maten smakar så godt også. Terningkast seks!

Dette er ei fin bok å gje til seg sjølv eller som gåve til andre. Kjøp boka her.

3 kommentarer:

Marit sa...

Så morsomt. Det finnes jammen mange slags kokebøker. God helg!

Ragnhild sa...

Jepp, morosamt er ordet! Og originalt!

Heidi / I'm with Leia sa...

Så kult at de har gitt ut kokebok - den kommer på ønskelista mi (ikke så lett å følge med når jeg bor i utlandet)

Har de med oppskiften på vaffler da? De er kjempegode men ikke veganske. Hvis du er i Oslo så anbefaler jeg å stikke innom, kioster kun 5 kr plata (det gjorde de i hvertfall for 5 år siden) og smaker himmelsk!

Ha' en super helg!